Alte știri

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a efectuat o vizită de documentare în localitățile din raionul Dubăsari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a efectuat marți o vizită de lucru în localitatea Molovata Nouă din raionul Dubăsari.

Prima vizită a viceprim-ministrului pentru Reintegrare în localitățile din Zona de Securitate a avut loc în contextul invitației recepționate din partea Primăriei comunei Moldova Nouă privind finalizarea implementării a două proiecte finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2020 (PARȚ 2020).

Totodată, vizita a oferit posibilitatea pentru a se documenta la fața locului cu problemele locuitorilor și a examina posibile intervenții și asistența necesară din partea autorităților publice centrale.

Olga Cebotari, însoțită de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a avut o discuție comună cu Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, primarul comunei Molovata Nouă, Oleg Gazea, șeful Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de stat, Veaceslav Anghel, directoarele gimnaziului „Anatol Codru” și al casei de cultură.

În cadrul discuțiilor, au fost examinate gradul de implementare a proiectelor finanțate prin intermediul PARȚ pentru anul 2020, dificultățile curente ale locuitorilor, precum și cele generate de pandemia de COVID-19, desfășurarea procesului educațional online și procesele migraționale.

Un alt subiect a vizat libera circulație și căile de acces din/către cele 5 localități din platoul Cocieri: Molovata Nouă, Roghi, Cocieri, Vasilievca, Corjova, Măhala și or. Dubăsari.

De asemenea, a fost abordată problema căilor de acces urmare a prezenței infrastructurii posturilor de control instalate neautorizat de către exponenții de la Tiraspol și modalități de asigurare a liberei circulații a persoanelor, mărfurilor și a mijloacelor de transport.

O atenție distinctă a fost acordată modalităților de asigurare a accesului în platou prin intermediul feribotului, care, pe timp de iarnă poate fi blocat din cauza gheții pe râul Nistru, și respectiv, se impune identificarea căilor alternative de acces.

Totodată, Viceprim-ministrul Olga Cebotari s-a întâlnit și cu administratorul Î.S. ,,Bacul Molovata”, Vitalie Gațcan, fiind puse în discuție necesitatea redeschiderii curselor unui feribot suplimentar pentru a spori capacitatea de transportare și modernizarea infrastructurii portuare și de transport. Prezent la discuții, șeful Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de stat, Veaceslav Anghel, a dat asigurări că se va implica personal în soluționarea unor probleme legate de amenajarea facilităților pentru pasagerii bacului.

Citește și: Conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a trasat principalele priorități de activitate pe termen scurt

loading...

Comments are closed.