Alte știri

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare l-a primit în vizită pe Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și șeful Biroului politici de reintegrare l-au primit astăzi în vizită pe Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Dušan Dacho.

În cadrul discuțiilor purtate au fost trecute în revistă ultimele evoluții înregistrate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, precum și au fost vociferate viziunile și acțiunile primordiale ale Guvernului Republicii Moldova în vederea promovării unor politici uniforme și efieciente de reintegrare a țării și a avansării procesului de reglementare.

A fost evidențiat că în timpul apropiat va fi restabilită activitatea platformei parlamentare de consultări pe problematica transnistreană și vor fi realizate măsuri continue de suport în vederea rezolvării pozitive a dificultăților înfruntate de către locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, s-a relevat că proiectelor de dezvoltare durabilă și de eliminare a disparităților dintre cele două maluri în continuare urmează a fi acordată o atenție distinctă în direcția sprijinirii reglementării finale a dosarului transnistrean.

loading...

Comments are closed.