Alte știri

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, l-a primit astăzi în vizită pe Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Dušan Dacho.

În contextul discuțiilor purtate au fost trecute în revistă ultimele evoluții înregistrate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Totodată, a fost menționat că se depun eforturile necesare din partea Chișinăului întru a activiza interacțiunea la nivelul grupurilor de lucru sectoriale, în special a experților responsabili de identificarea soluțiilor tehnice la problemele ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, libera circulație, drepturile omului, ocrotirea sănătății și alte probleme urgente înfruntate de către populație și care necesită rezolvare.

Negociatorul-șef din partea Chișinăului a informat diplomatul slovac și despre direcțiile prioritare de activitate pentru anul 2021 pe dosarul transnistrean, exprimând în același timp speranța că libera circulație va fi restabilită, iar situația respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană se va îmbunătăți.

Oficialii au exprimat disponibilitatea menținerii unui dialog constructiv și deplina deschidere întru dezvoltarea cooperării armonioase dintre Republica Moldova și Republica Slovacă.

loading...

Comments are closed.