Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

În cadrul întrevederii au fost discutate elementele primordiale pe dimensiunea problematicii transnistrene, prioritățile guvernamentale în domeniul politicilor de reintegrare a țării, subiectele actuale de pe agenda dialogului Chișinău-Tiraspol și eforturile întreprinse în vederea soluționării dificultăților întâmpinate de către locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, viceprim-ministrul Olga Cebotari a informat despre pregătirile desfășurate în contextul definitivării unei noi declarații ministeriale cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la reuniunea de săptămâna viitoare a Consiliului ministerial al OSCE, precum și despre intenția de a dinamiza activitatea în toate formatele de negocieri existente (reprezentanți politici, grupuri de lucru sectoriale).

Citește și: Noi oportunități de colaborare bilaterală moldo-turcă în domeniile agriculturii și silviculturii

Total
0
Shares
Total
0
Share