Alte știri

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut ieri o  întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. În cadrul întrevederii părțile au avut un schimb de opinii referitor la problemele actuale de pe agenda de negocieri în procesul de reglementare transnistreană.

Viceprim-ministrul a reiterat importanța menținerii unui dialog constructiv cu Misiunea OSCE în Republica Moldova și toți partenerii formatului „5+2”. Oficialii au făcut un schimb de opinii în legătură cu perspectivele organizării unei eventuale runde de consultări a actorilor din formatul „5+2” în cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de reglementare transnistreană.

La fel s-a menționat necesitatea coordonării și definitivării proiectului Declarației Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la cea de-a 27-a reuniune a Consiliului ce va avea loc în or. Tirana, Albania, în perioada 3-4 decembrie curent.

Pe subiectul asigurării liberei circulații a locuitorilor din regiunea transnistreană în vederea exercitării dreptului electoral la scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, s-a remarcat obținerea unui răspuns pozitiv din partea Tiraspolului, inclusiv în partea ce ține de facilitarea deplasării cu urnele mobile în or. Bender și raionul Dubăsari.

Citește și: Două puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene își reiau activitatea

 

loading...

Comments are closed.