Alte știri

Viceprimarul Chironda solicită suspendarea din funcție arhitectului-șef al Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului Svetlana Dogotaru, acuzând-o de tentative de autorizare a demolării Hotelului Național din centrul orașului, informează TV8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul a spus că șefa Direcției de Arhitectură ar permite beneficiarului să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism, să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive, ar justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a iniția procesul de demolare a hotelului.

„Am solicitat primarului inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 mai 2021 și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a scris viceprimarul pe rețelele sociale.

Pentru prevenirea influențării asupra subalternilor și asupra procesului de anchetă, Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție Svetlanei Dogotaru.

Am contactat-o pe Svetlana Dogotaru pentru o reacție, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Pe 30 martie, viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție cu privire la organizarea consultărilor publice privind concepția complexului multifuncțional care ar putea fi construit în locul clădirii Hotelului Național din centrul Capitalei. Consultările au avut loc la data de 17 aprilie.

Citește și: COD GALBEN de instabilitate atmosferică: Pentru astăzi se prevăd averse însoțite de vijelie și grindină

loading...

Comments are closed.