Alte știri

Victimele catastrofei de la Cernobîl și copiii acestora pot beneficia de compensație bănească, în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl, copiii acestora, precum şi colaboratorii subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilităţi, vor putea beneficia de compensație bănească în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial, în cazul în care nu-și pot realiza acest drept, din cauza contraindicațiilor medicale.

Guvernul a aprobat ieri, 26 mai, proiectul ce stabilește mecanismul de acordare a acestei facilități categoriilor vizate, prin armonizarea mai multor acte normative cu Legea nr. 909/1992 privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, urmare a modificărilor operate prin Legea nr. 7/2021.

Proiectul are drept scop sporirea gradului de protecție socială a persoanelor care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, și intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.