Victor Chironda a acceptat propunerea lui Ion Ceban și este noul viceprimar responsabil de mobilitate urbană

Victor Chironda, Viceprimar, probleme urbanistice
 

Victor Chironda a acceptat propunerea lui Ion Ceban de a fi viceprimar al mun. Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook că va avea „un mandat cu atribuții depline”.

Victor Chironda a mai precizat că în scurt timp, va reveni cu detalii referitor la planul de lucru și echipa cu care va veni la Primărie.

„Dragi prieteni, vreau să anunț că am acceptat propunerea de a ocupa funcția de viceprimar al mun. Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană. Am stabilit cu primarul general Ion Ceban că voi avea un mandat cu atribuții depline, pentru un domeniu clar delimitat de activitate.

Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în patru ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru biciclete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă.

În campania electorală, eu și echipa mea nu am făcut politică, ci am promovat problematica dezvoltării urbane și am oferit viziune și soluții pentru planificarea urbană și dezvoltarea unei mobilități urbane durabile.

Acum, având suportul a peste 6000 de oameni care au ales să ne dea votul, avem o șansă reală să schimbăm felul în care arată orașul și să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor în Chișinău.

Îmi propun o activitate bazată pe deschidere și dialog constructiv cu toți consilierii municipali, funcționarii publici, mediul de experți, reprezentanții societății civile, primarii de suburbii și toți locuitorii municipiului Chișinău.

Sunt sigur că putem reuși împreună să dezvoltăm un oraș care să ofere oamenilor oportunități, confort și siguranță”, a scris el.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share