Victor Ciobanu, analist afiliat puterii: “PAS trebuie să se maturizeze”

Victor Ciobanu, analist politic afiliat puterii și co-prezentator al emisiunii Trigger, a fost invitat vineri în emisiunea Primăria Alternativă, unde și-a exprimat punctul de vedere privind alegerile recente.

Ciobanu a remarcat că rezultatele alegerilor, încheiate cu victoria fostului edil al capitalei au fost previzibile, iar victoria i-a venit destul de ușor, datorită faptului că oricine după Chirtoacă ar fi fost o variantă mai bună, astfel Ceban nu a fost nevoit să depună eforturi. Cu toate acestea, victoria sa ar trebui să învețe PAS să se ocupe de politică, şi nu să se opună în semn de protest. Ciobanu nu exclude posibilitatea unei coaliții asupra unor întrebări, deoarece ar permite consilierilor PAS să fie implicați în evenimente și să controleze proiectele și deciziile propuse de echipa sa.

Această opinie a fost împărtășită și de Lilia Buracovschi, jurnalistă și moderatoarea emisiunii Территория Свободы, care a observat că PAS nu au învățat cum să facă politică. Ea a menționat că prin modificările în Noul Cod Electoral PAS a căzut în propria sa plasău-i, oferind lui Ion Ceban posibilitatea să evite dezbaterile (care nu erau obligatorii), iar jurnaliștii au fost restricționați într-atât încât nu puteau pune întrebări directe fără a încălca noile reguli.

Victor Ciobanu a subliniat că un candidat care refuză să participe la dezbateri este fie prost pregătit, fie nu știe despre ce să vorbească. Iar última a fost observat printre mulți candidați. Analistul a criticat puternic regresul clasei politice și a adus în discuție exemple dezbaterilor din SUA.

Lilia Buracovschi a constatat cu dezamăgire că rezultatele la alegerile din capital au fost şi rezultatul “tăcerii” colegilor săi jurnaliști, care nu erau prea interesați de oraș și problemele acestuia.

“Știți vreun program în care se discută despre activitatea consiliului municipal?” – întreabă Lilia.

Totuși, jurnaliștii sunt cei care contribuie la formarea unei opinii obiective a cetățenilor cu privire la diferiți candidați. În final, una dintre greșelile făcute de PAS a fost alegerea candidatului la funcția de primar.

Lilia Buracovschi consideră că Lilian Carp a fost departe de problemele orașului în ultimii ani.

Cine ştie poate de aceea a abordat alegerile cu o retorică geopolitică, având în vedere că el conduce comisia pentru securitate în parlament?

Total
0
Shares
Total
0
Share