Alte știri

Victor Gaiciuc a oferit detalii despre modul în care militarii patrulează pe străzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Militarii care patrulează pe străzi în perioada stării de urgență nu vor purta arme în locurile publice. Generalul Victor Gaiciuc a declarat la Sputnik Moldova că cetățenii ar trebui să vadă în persoana unui militar un om ce le poate acorda sprijin și protecție, informează Sputnik.md

La fel ca în martie-aprilie 2020, de rând cu polițiștii, militarii Armatei Naționale patrulează pe străzile Chișinăului, pe jos, pe durata stării de urgență, instituită pentru 1 aprilie – 30 mai 2021.

Ei patrulează în locurile publice, în special în stațiile de așteptare a transportului public, în parcuri şi zone de agrement, pentru a monitoriza respectarea de către cetăţeni a măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

Conform decretului prezidențial, unitățile Armatei Naționale au venit în ajutorul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în primul rând ale carabinierilor care patrulează pe străzi. Vom ajuta acolo unde Poliția nu are suficient efectiv”, a declarat ministrul interimar al Apărăii, Victor Gaiciuc, invitat în studioul Sputnik Moldova.

Militarii patrulează fără a purta armele de serviciu și armele automate (armele de asalt) în locuri publice, deoarece scopul este de le a insufla încredere cetățenilor că situația se află sub control, dar nu pentru a-i speria, a menționat Victor Gaiciuc.

Prezența militarilor pe străzile orașului va contribui la autodisciplinarea cetățenilor”, a apreciat ministrul.

Sper că oamenii văd într-o persoană ce poartă uniformă militară în primul rând un ajutor și un protector, o persoană disciplinată care poate servi ca model de urmat în lupta împotriva unui inamic invizibil, dar foarte perfid – COVID-19”, a spus Gaiciuc.

Ministrul interimar al Apărării a precizat că, din fericire, ultimul val al creșterii incidenței COVID-19 practic nu a afectat Armata Națională.

Potrivit lui Victor Gaiciuc, regulamentul militar și disciplina militară au ajutat în acest sens. De mai multe luni, numărul soldaților bolnavi de COVID-19 se menține la nivelul de vreo 30 de persoane, fără tendință de creștere.

Citește și: Primarul General, Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ministrul Agriculturii, Ion Perju

 

loading...

Comments are closed.