Victor Parlicov a invitat firmele americane să efectueze teste în Republica Moldova

 

Aflat în SUA, Victor Parlicov a invitat companiile petroliere americane să participe la prospecțiuni în vederea estimării potențialului energiei geotermale din Republica Moldova. Iar companiile de peste ocean, care utilizează tehnologii inovative, ar putea să contribuie la dezvoltarea de Sandbox-uri, utilizate pentru testarea noilor tehnologii energetice. În acest sens ministrul energiei a povestit antreprenorilor americani despre faptul că în Republica Moldova deja se elaborează cadrul legal, care va facilita apariția primelor Sandbox-uri, un pas important pentru sectorul energetic din țara noastră, prin care se urmărește inclusiv atragerea investitorilor străini în Republica Moldova și sprijinirea antreprenorilor mici și mijlocii.

Sandboxurile geotermale sunt recipiente izolate umplute cu sol, roci și apă care simulează condițiile existente la o centrală geotermală. Acestea sunt utilizate pentru a studia procesele geotermale, cum ar fi fluxul de căldură și transportul massic, într-un mediu controlat.

Rezultatele obținute din studiile cu sandboxuri geotermale pot fi folosite pentru a îmbunătăți proiectarea și exploatarea centralelor geotermale reale. Sandboxurile geotermale pot fi de asemenea utilizate pentru a educa publicul cu privire la energia geotermală.

Energia geotermală este o formă de energie derivată din căldura emanată din interiorul Pământului prin roci și fluide subterane. Această resursă este folosită pentru a produce energie electrică și termică, distribuită apoi în rețele. Utilizarea ei rămâne încă limitată în prezent în comparație cu potențialul său uriaș.

Total
0
Shares
Total
0
Share