Victor Parlicov, ministrul Energiei, se află în SUA

 

În perioada 8 – 11 aprilie 2024, ministrul Energiei, Victor Parlicov, se află într-o vizită de lucru la Washington D.C, unde va avea întâlniri cu oficiali de rang înalt din administrația americană și reprezentanți ai industriei energetice. Această vizită reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii și în promovarea agendei de reformă în domeniul energetic al Republicii Moldova.

Ministrul Energiei se va întâlni cu secretara pentru Energie, Jennifer M. Granholm, secretari adjuncți ai Departamentului de Stat, administratorul adjunct al USAID, conducerea US International Development Finance Corporation și National Safety Council, dar cu reprezentanți ai Camerei Reprezentanților și Senatului.

De asemenea, va discuta aspecte de securitate energetică cu membri ai Oil and National Security Caucus și va participa la o masă rotundă organizată de Consiliul Atlantic.

În cadrul vizitei sale, ministrul Parlicov se va întâlnit cu Tim Stewart, președintele Asociației Petrolului și Gazului, precum și cu reprezentanți ai companiilor de gaz natural lichefiat. De asemenea, va purta discuții cu conducerea organizației Nuclear Energy Institute și cu companiile membre, precum Holtec și NuScale, companie care s-a angajat să construiască reactoare nucleare modulare în România.

Total
0
Shares
Total
0
Share