Victor Strătilă mărturisește că a fost o campanie electorală foarte dificilă, iar rezultatul său foarte mic se datorează rivalității prea mari

partidul verde ecologist, victor stratila, candidati alegeri chisinau, turul 2 chisinau

Candidatul Partidului Verde Ecologist (PVE) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Victor Strătilă, vicepreședinte al formațiunii, spune că nu a fost deloc ușoară campania electorală pentru alegerile din 20 mai. Fondul electoral în care puteau fi virate mijloace financiare pentru desfășurarea activităților electorale nu a fost deschis de către banca la care s-a făcut solicitarea, iar instituțiile media au făcut partizanat politic.

Miercuri, 23 mai, la o conferință de presă la IPN, Victor Strătilă le-a mulțumit celor care au ieșit la vot pe 20 mai, în special celor care l-au susținut. Victor Strătilă afirmă că, din cauză că nu a fost deschis fondul electoral de către banca unde depusese o cerere în acesta sens, nu a reușit să facă sporturi electorale pentru radio și tv. Iar instituțiile media, deși au declarat că vor organiza dezbateri cu toți concurenții, până la urmă au făcut partizanat politic în favoarea unor concurenți electorali, defavorizându-i pe alții, transmite IPN.

Candidatul PVE își îndeamnă susținătorii în turul doi al alegerilor locale, care se va desfășura pe 3 iunie, să iasă masiv la votare și să susțină candidatul cu orientare proeuropeană. Totodată, a îndemnat viitorul primar al capitalei să-și înceapă activitatea eradicând fenomenului corupției de la Primărie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, spune Victor Strătilă, starea de lucruri va rămâne cea de până acum.

Vicepreședinte PVE, Vasile Fotescu, a menționat că discuțiile care s-au desfășurat în cadrul campaniei electorale nu s-au axat pe problemele reale ale cetățenilor. Tinerii s-au implicat puțin, lăsând impresia că nu le pasă. Pentru alegerile parlamentare care se apropie este necesar de schimbat strategia de discuții electorale, abordarea să fie mai echidistantă, iar dezbaterile să abordeze problemele cetățenilor.

Președintele PVE, Anatolie Prohniţchi, a spus că partidul pe care îl conduce s-a axat în timpul campaniei electorale pe lucruri esențiale, în timp ce alți concurenți electorali au apelat la filme regizate, interceptări telefonice, învinuiri neprobate.

În primul tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, candidatul PVE, Victor Strătilă, a acumulat 0,19% din voturile alegătorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share