Alte știri

VIDEO // 11 oameni au murit loviți de trăsnet în timp ce își făceau selfie în ploaie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 11 oameni au murit și mai mulți au fost răniți duminică în India, după ce au fost loviți de trăsnet în timp ce își făceau selfie-uri în vârful unui turn de observație în orașul Jaipur, scrie BBC. Turnul este situat într-un fort din secolul XII și este principala atracție turistică din zonă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Aproximativ 27 de persoane se aflau în turn și pe zidurile Fortului Amer din Jaipur, monument din secolul XII, și își făceau seflie-uri în ploaie, când a lovit trăsnetul. Unii dintre ei au sărit în gol, potrivit BBC.

Un oficial al poliției a declarat că turnul de observație este o atracție pentru turiști, iar cei mai mulți dintre cei care au murit duminică erau tineri.

Tot duminică au mai murit alți nouă oameni loviți de trăsnet în Rajasthan, statul din care face parte orașul Jaipur, potrivit site-urilor locale de știri.

În medie, în India mor anual 2.000 de oameni loviți de trăsnet, începând din 2004.

Prim-ministrul statului Rajasthan, Ashok Gehlot, a anunțat compensații de  500.000 de rupii (6.700 de dolari) pentru familiile celor decedați.

Sezonul musonului, care aduce ploi masive în India, durează din iunie până în septembrie.

Numărul deceselor provocate de trăsnet în India s-a dublat față de anii 1960, una din cauze fiind schimbările climatice, potrivit Departamentului Meteo din India.

loading...

Comments are closed.