Alte știri

VIDEO // 12 șoferi ar putea rămâne fără permise de conducere pe viață, după ce au urcat la volan în stare de ebrietate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Riscă să rămână fără permisul de conducere pentru toată viața, după ce au fost prinși băuți la volan. Este vorba de 12 șoferi care s-au pornit în stare avansată de ebrietate la drum. Unul dintre aceștia avea un grad de alcoolemie de 1,05 mg/l în aerul expirat.

Și alți doi șoferi au fost documentați de ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare pentru că au urcat băuți la volan. Încălcările au avut loc pe teritoriul raioanelor Orhei, Telenești, Hâncești, Strășeni, Anenii-Noi, Ialoveni și municipiul Chișinău. Toți conducătorii auto au rămas fără permis de conducere, iar instanța de judecată se va expune.

Conform legislației, șoferii care sunt depistați în starea de ebrietate riscă amendă de până la 25 de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la șase luni la un an.

Pentru conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate alcoolică avansată, codul penal prevede muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Citește și: Lista localităților din Soroca unde au fost confirmate cazuri de infecție cu COVID-19

loading...

Comments are closed.