Alte știri

(Video) 17 membri ai unei grupări criminale din Moldova au fost reținuți de PCCOCS! Procurorii dau detalii

Pinterest LinkedIn Tumblr

17 persoane, printre care un angajat al Ministerului Afacerilor Interne și un șef de secție de la Agenția Servicii Publice, au fost reținute de către oamenii legii. Acestea sunt bănuite că ar face parte din patru grupări criminale transnaționale, specializate în migrația ilegală a persoanelor din state cu risc terorist sporit în UE via Republica Moldova. Totodată, bănuiții ar fi confecționat acte false, ar fi făcut contrabandă cu bani și ar fi spălat mijloace sustrase din state europene.

Potrivit șefului adjunct de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, angajatul MAI avea rol de intermediar între clienți și grupările criminale, fiind responsabil de un mecanism clandestin de gestionare a canalului de migrație ilegală. De cealaltă parte, reprezentantul Agenției Servicii Publice era implicat în confecționarea de acte false.
 
Busuioc a precizat că, în cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 100 de acte false, care erau fabricate într-un laborator clandestin, folosind serviciile ASP. Astfel, un pașaport biometric era vândut cu 2 500 de euro, un permis de conducere – cu 400 de euro, un buletin de identitate românesc – cu 350 de euro, iar un cazier judiciar – cu 250 de euro.
„Mulți dintre membrii grupării criminale sunt originari din Transnistria, au antecedente penale și au fost implicați inclusiv în trafic de substanțe chimice și radioactive. Unii dintre ei au fost anunțați în căutare internațională”, a declarat șeful adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco. Pe lângă actele falsificate, în timpul celor 52 de percheziții, au fost ridicate 30 de mii de euro, arme și muniții.
 
Mai multe dintre persoanele reținute și-au recunoscut vina. Bănuiții activau pe teritoriul mai multor state, inclusiv R. Moldova, România, Ucraina, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia.
loading...

Comments are closed.