Externe

(video +18) Doi bărbați au fost incendiați de vii! Mama unuia din ei a văzut totul live pe Facebook

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi oameni nevinovați au fost uciși în Acatlan, un mic oraș din centrul Mexicului. Unchi și nepot, cei doi au fost scoși de mulțime din sediul poliției, bătuți și stropiți cu benzină, totul după ce un localnic a distribuit un zvon pe WhatsApp: ei ar fi răpit mai mulți copii, relatează BBC într-un amplu reportaj publicat luni.

Alberto Flores (43 de ani) și Ricardo Flores (21 de ani), unchi și nepot, au fost scoși din celula poliției din Acatlan, centrul Mexicului, și incendiați de o mulțime de oameni după ce zvonul că ar fi răpit mai mulți copii s-a răspândit rapid pe WhatsApp.

Mesajul făcea referire la „o ciumă a răpitorilor de copii” și vorbea despre trei copii în vârstă de 4, 8 și 14 ani ce ar fi fost găsiți morți și cu organele scoase.

Însă cei doi au fost acuzați pe nedrept. Ei au mers în ziua de 29 august, când a avut loc incidentul, la un magazin cu materiale de construcții, aflat în apropierea unei școli din Vicente Boqueron, pentru că doreau să construiască o fântână.

Atunci, câțiva localnici au devenit suspicioși în baza zvonurilor care tot circulau pe WhatsApp. Poliția a fost nevoită să-i ducă la sediul din Acatlan pentru că „tulburau liniștea socială”.

Arestarea lor a alimentat și mai mult zvonurile că au fost prinși doi răpitori de copii, iar un bărbat i-a îndemnat pe localnici să vină la poliție ca să-i „întâmpine”. Poliția i-a asigurat că cei doi nu au răpit copii, dar mulțimea furioasă nu a fost convinsă.

În mesajele de pe WhatsApp se transmitea că „oamenii să fie în alertă, pentru că o ciumă a răpitorilor de copii a intrat în țar㔄În ultimele zile, copii în vârstă de 4, 8 și 14 ani au dispărut și au fost găsiți morți cu indicii că le-au fost furate organele. Abdomenele lor au fost tăiate și golite”, se mai preciza în mesajul transmis de Francisco Martinez, un tânăr din micul oraș.

Mama tânărului ucis a văzut totul, live, pe Facebook

N-a mai durat mult până când aproximativ 150 de oameni s-au adunat la poliție și au început să-i linșeze pe cei doi. Imaginile filmate și publicate pe rețelele de socializare arată furia acestora. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

De altfel, mama tânărului de 21 de ani, student la drept, a primit un link pe Facebook în care și-a văzut copilul cum este ucis.

Câțiva oameni au turnat benzină pe cei doi și i-au incendiat, în timp ce restul aplaudau gestul macabru.

În acest timp, mama studentului la drept încerca pe Facebook să-i convingă pe oameni că ei sunt nevinovați și posta comentarii la filmarea live de pe Facebook, însă fără succes. A fost nevoit să-și vadă fiul și fratele cum sunt uciși pe nedrept.

Ulterior, autoritățile din Puebla au anunțat că zvonul că trei copii au fost răpiți și uciși a fost fals, iar întâmplarea cu cei doi bărbați incendiați este tratată ca o crimă.

Cinci oameni au fost puși sub acuzare pentru instigare la omor și alți patru au fost acuzați pentru comiterea dublei crime.

Acest caz nu este unic. În aprilie anul acesta, patru persoane acuzate că au încercat să fure un tractor au fost linșați în același stat Puebla. Doi au fost împușcați și doi au fost incendiați.

sursa: digi24.ro

loading...

Comments are closed.