Social

VIDEO // 379 de zile în lupta cu virusul COVID-19. MAI a venit cu un mesaj de recunoștință pentru lucrătorii medicali din cadrul instituției

Pinterest LinkedIn Tumblr
Ministerul Afacerilor Interne a publicat astăzi un video, dar și un mesaj de recunoștință, pentru medicii și asistenții din echipa Serviciului Medical al MAI. De asemenea, Ministerul îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție și să fie un exemplu unii pentru alții.
379 de zile în lupta cu virusul Covid – 19.
E despre timp nu cifre, timp în care oamenii în halate albe au salvat vieți, riscând zilnic.
Dragi colegi,
Ne exprimăm recunoștința pentru tot ceea ce faceți în aceste zile complicate pentru noi toți.
Echipa Serviciului Medical al MAI, stă la straja sănătății angajaților și pensionarilor Ministerului, în lupta cu virusul, de la începutul pandemiei din 2020, cu dedicație și grijă față de fiecare pacient.
151 de medici și asistenți medicali au fost infectați cu Covid-19, 69 doar în primele luni ale acestui an, iar 3 și-au pierdut viața.
Astăzi, 125 de angajați ai acestei subdiviziuni a MAI sunt implicați zilnic la tratamentul și deservirea pacienților infectați, în cadrul Spitalului, Policlinicii și a serviciilor din teritoriu. În total, activează 215 medici și asistenți.
Din luna martie 2020 până în prezent au fost înregistrate 3596 cazuri de infectare în rândurile angajaților Ministerului Afacerilor Interne, 3296 vindecați și 9 decese. 291 de cazuri sunt active, 25 fiind internați în Spital, iar 260 pacienți primesc tratament ambulatoriu.
Recomandăm angajaților noștri, dar și fiecărui cetățean să respecte măsurile de protecție, să poarte mască, să limiteze contactul cu alte persoane și să fie un exemplu pentru semeni.

 

loading...

Comments are closed.