VIDEO // A fost destructurată o grupare criminală specializată în organizarea migrației ilegale

Direcția regională Vest a destructurat o grupare criminală specializată în organizarea migrației ilegale, în urma unor acțiuni speciale de investigație efectuate sub coordonarea Procuraturii raionului Ungheni și cu sprijinul IP Ceadîr Lunga.

În urma probatoriului acumulat în cadrul anchetei, a fost reținut un cetățean în vârstă de 46 de ani, care împreună cu alte două persoane cetățeni ai Ucrainei și Republicii Moldova, au format un grup criminal. Aceștia împărțind rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos financiar în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor ucraineni în spațiul Uniunii Europene, au creat o schemă criminală bine organizată, potrivit căreia, foloseau statul Republicii Moldova ca zonă de tranzit, organizând transportarea, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în statele membre ale Uniunii Europene.

Astfel, ca urmare a realizării acțiunilor infracționale, la începutul lunii februarie 2024, au organizat traversarea ilegală a frontierei de stat din Ucraina în Republica Moldova pentru doi cetățeni ai Ucrainei.
Pentru aceste servicii infracționale a fost percepută taxa de 6500 USD per persoană, de asemenea bănuitul i-a întâlnit pe aceștia la frontiera pe teritoriul Republicii Moldova și cu mijlocul de transport personal, ia transportat la domiciliul său în UTA Găgăuzia fapt pentru care a solicitat o taxă adițională de 1400 USD.

În urma investigației efectuate în acest caz, au fost autorizate două percheziții, ca rezultat a fost confiscat un autovehicul folosit în transportul ilegal al migranților, precum și dispozitive de comunicație mobilă implicate în activitatea infracțională.

Persoana a fost reținută și plasată în izolatorul de detenție al IP Ungheni, iar ansamblul de probe acumulate urmează să fie cercetate de către Procuratura Ungheni în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și determinării oportunității aplicării măsurii preventive a arestului până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Menționăm că, în conformitate cu principiile juridice în vigoare, suspecții se bucură de prezumția de nevinovăție în cursul acestui proces.

Total
0
Shares
Total
0
Share