Alte știri

VIDEO // A fost reținut autorul alertei cu bombă de la Curtea de Apel. Ce amendă riscă acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile informează că a fost identificat autorul alertei cu bombă de la Curtea de Apel. Bărbatul în vârstă de 44 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Strășeni, a fost reținut de către oamenii legii, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Acesta a fost judecat anterior pentru comiterea unui furt, menționează oamenii legii.

„Pe 11 noiembrie curent, ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Botanica, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse, au identificat și reținut bărbatul care pe 9 noiembrie, a efectuat apelul la serviciul unic 112 și a comunicat că în incinta Curții de Apel Chișinău este amplasat un obiect explozibil”, spun polițiștii.

Bărbatul și-a recunoscut vina și a povestit cum s-a întâmplat totul. Acesta se afla în incinta Curții de Apel și aștepta să înceapă ședința de judecată într-un dosar în care este vizat. Ulterior, s-a apropiat de un telefon ce se află în holul clădirii și a efectuat apelul fals la serviciul unic 112.

Cetățeanul a adăugat că „nu și-a dat seama care ar putea fi consecințele acestei glume”.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

FOTO // Traficant de droguri, reținut de carabinieri în sectorul Buiucani al capitalei

loading...

Comments are closed.