Social

VIDEO // A sustras 2 biciclete din scara unui bloc cu intenția de a le vinde, dar a fost reținut de polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un minor în vârstă de 16 ani, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului Ciocana din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru furtul a două biciclete. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, acesta fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Acesta, în noaptea de 10 august prin acces liber, a pătruns în scara blocului de locuit amplasat pe str. Al. Russo de unde în mod tainic sustras două biciclete. Polițiștii au fost sesizați de către proprietara bicicletelor o tânără în vârstă de 27 de ani. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către tânără la 3 500 lei. Totodată de către forțele de ordine a fost stabilită o cameră de supraveghere, care a surprins momentul deplasării individului cu bicicletele sustrase.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut acesta fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția, comunicănd că a intrat în scara blocului dat și la et. 4 a observat bicicletele fără supraveghere pe care le-a sustras și avea intenția de a le vinde și obține un profit.

Actualmente minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracține care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.