Social

VIDEO // A sustras 2 biciclete în valoare de 19 000 lei. Ce pedeapsă riscă un minor de 15 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un minor în vârstă de 15 ani, locuitor a capitalei, a fost identificat de ofițerii de investigație a Inspectoratului Centru din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, și urmează a fi atras la răspundere pentru furtul a 2 biciclete. Acesta nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru au fost sesizați pe data de 26 septembrie, de către un locuitor a blocului de locuit amplasat pe șos. Hâncești, comunicând că i-au fost sustrase bicicletele. Individul pe parcursul nopții prin acces liber a pătruns în curtea blocului de locuit de unde a sustras doua biciclete. Acțiunile suspectului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Astfel, prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu proprietarului în sumă totală de 19 000 lei.

Urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către polițiști individul a fost identificat și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras bicicletele pentru a se plimba.

Totodată ofițerii de investigație în cadrul acțiunilor desfășurate au depistat ambele bicicletele sustrase, aceastea au fost returnate proprietarului.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.