Social

VIDEO // A sustras un telefon pe care l-a vândut la un lombard, iar acum riscă trei ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, originar din capitală, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unei escrocherii. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru circulația ilegală a drogurilor.

Individul pe data de 15 septembrie, sub pretextul de a efectua un apel telefonic, prin înșelăciune a dobândit de la tânăr de 20 de ani telefonul mobil de model „Samsung Galaxy S7”. Ulterior cu bunul însușit a fugit într-o direcție necunoscută. Prin fapta dată individul a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 6700 lei.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine individul a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că telefonul sustras l-a vândut ulterior la Lombard contra sumei de 600 de lei.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației tânărul riscă  o pedeapsă cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

loading...

Comments are closed.