Alte știri

(Video) Accident grav produs pe str. Vladimirescu din sectorul Râșcani a capitalei! Șoferul beat a rămas fără permis de conducere

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această dimineață în jurul orei 05:20, Dispeceratul Secției supraveghere transport și circulație rutieră al Direcției de Poliție mun. Chișinău, a fost alertat de comiterea unui accident rutier produs pe str. T. Vladimirescu din sect. Râșcani a capitalei. Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj a SSTCR, pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Ajunși la fața locului polițiștii au stabilit că automobilul Skoda condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, a tamponat un automobil Dacia care era parcat, ambele automobile fiind deteriorate.

În cadrul documentării forțele de ordine au simțit miros puternic de alcool de la tânărul care a comis accidentul rutier, fiind supus testării cu alcotest “Drager”, în aerul expirat s-a constatat o concentrație de 0.46 mg/l.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!
Astfel conducătorul automobilului Skoda, pentru comiterea accidentului rutier riscă 6 p.p și 1500 lei amendă, iar pentru faptul că a urcat în stare de ebrietate la volanul unității de transport i-a fost ridicat permisul de conducere și urmează ai fi pornită o cauză penală pentru “Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”, care conform legislației se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.
Totodată pe parcursul a 72 de ore angajaţii Secţiei supravheghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au înregistrat şi documentat 154 accidente rutiere soldate cu 5 persoane traumate, dintre care 149 accidente rutiere soldate cu pagube materiale. Cele mai fragvente accidente rutiere soldate cu persoane traumatizate, au avut loc din cauza:
  • vitezei excesive
  • șofatul în stare de ebrietate
  • imprudența în trafic
În acest context Poliția Capitalei recomandă conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să nu urce la volanul unității de transport în stare de ebrietate, pentru a nu pune în pericol atât viața personală cât și a celor din jur.
loading...

Comments are closed.