VIDEO // Activiștii Partidului Nostru au participat la acțiuni comemorative pe 22 iunie

Activiștii Partidului Nostru din Chișinău și Bălți au participat la acțiuni comemorative cu ocazia celei de-a 83-a aniversări a invaziei fasciste pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.

În capitală, consilierul municipal Denis Șova, împreună cu echipa Partidului Nostru, a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”.

„22 iunie 1941 a fost una dintre cele mai tragice zile din istoria omenirii. Milioane de oameni s-au ridicat atunci pentru a lupta împotriva fascismului. Mulți, inclusiv strămoșii noștri, și-au dat viața pentru pace și libertate. Orice ar fi, onorăm și mereu vom continua să păstrăm memoria eroilor căzuți – bunicii și străbunicii noștri, printre care au fost și ambii mei bunei. Nicio interdicție și nicio decizie sterilă nu pot șterge din memoria mea fapta lor. Este ceea ce ne face să ne gândim la cât de importantă este pacea și dreptatea pe pământ. Glorie veșnică lor!”, a spus Denis Șova la Focul Veșnic.

Membrii organizației Partidul Nostru din Chișinău au aprins lumânări și au păstrat un minut de reculegere pentru pământenii noștri care au murit la război.

La Bălți, consilierii municipali, activiștii și simpatizanți ai Partidului Nostru au organizat, de asemenea, o acțiune comemorativă. La ora 4 dimineața, ei au depus buchete de flori la Focul Veșnic din fața legendarului monument „Tancul” din capitala de nord a Moldovei.

Tot astăzi, la Bălți, a avut loc marșul memoriei și o ceremonie de depunere de flori la Memorialul Gloriei Militare, unde membrii Partidului Nostru au adus un omagiu tuturor celor căzuți în lupte și victimelor din lagărele de concentrare.

Anual, pe 22 iunie, Partidul Nostru organizează evenimente solemne în memoria eroilor și a zecilor de milioane de victime ale războiului.

Total
0
Shares
Total
0
Share