Politic

VIDEO // Adunați în fața Președinției, oamenii scandează lozinci anti-guvernare și cer demisia președintelui Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, participă la un protest masiv, care se desfășoară în acest clipe în Capitală. Mulțimea s-a deplasat în coloane, din mai multe regiuni ale Chișinăului, blocând arterele centrale. Oamenii scandează lozinci anti-guvernare și cer demisia președintelui Maia Sandu.

Acțiunea de protest a început la ora 15:00. Lumea a venit la Chișinău cu autocare sau cu microbuze, iar o parte s-a deplasat cu mașinile proprii. De dimineață, poliția a format filtre la toate intrările în oraș și au verificat minuțios mijloacele de transport. Organizatorii au mai acuzat puterea că foarte mulți transportatori au fost sunați de reprezentanții PAS și somați să anuleze cursele spre Chișinău.

Apelul la mobilizare a fost făcut de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, acum o săptămână, care a spus că demisia actualei guvernări este singura soluție la crizele complicate cu care se confruntă Republica Moldova. El a acuzat-o pe Maia Sandu și PAS că acționează deschis împotriva intereselor cetățenilor moldoveni. Ulterior, la apelul său au răspuns și reprezentanți ai altor partide de opoziție, care au anunțat că se vor alătura protestului.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.