Social

VIDEO // Afaceri din pușcărie: „Se dădea drept businessman, cucerind femei, apoi le șantaja cu pozele lor intime”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un deținut în vârstă de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de 5 ani în Penitenciarul nr.2 „Lipcani” din raionul Briceni, ar fi șantajat mai multe femei, după ce iniția conversații cu ele pe rețelele de socializare, iar prin diverse provocări, le determina să-i expedieze fotografii în ipostaze intime, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

Astfel, pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul solicita sume de bani. Mai mult, acesta nu acționa de unul singur, având drept complice un bărbat de 37 de ani, originar din Briceni, care activa în calitate de taximetrist și avea rolul de curier.

După mai multe investigații, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul acționa. Acesta deținea ilegal un telefon mobil și prin rețeaua de socializare ”odnoklassniki”, discuta cu potențialele victime. Deținutul se prezenta sub o altă identitate și pretindea că deține o activitate de afaceri, pentru a obține încrederea victimelor.

Ulterior, prin înșelăciune obținea fotografii cu caracter intim, după care șantaja femeile că le va plasa pe rețelele de socializare, dacă nu îi dau bani.

La începutul lunii august, o femeie de 28 ani a depus o plângere, prin care a comunicat că a fost constrânsă de o persoană să-i transmită suma de 10 mii de lei, fără a o cunoaște fizic. La data de 15 septembrie, grupul de urmărire penală a intervenit cu percheziții. Administrația Penitenciarului nr. 2 „Lipcani” a percheziționat celula deținutului, unde a fost depistat telefonul mobil.

La fel, a fost reținut pentru 72 de ore și taximetristul, care a primit banii de la victimă. Ofițerii de investigație continuă ancheta, pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale.

VIDEO // Doi bărbați, îmbrăcați în haine preoțești, surprinși cum stropeau cu agheasmă automobile în postul vamal Leușeni

Acțiunile deținutului au fost documentate timp de două luni, de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea procurorilor procuraturii municipiului Chișinău oficiul Botanica, cu suportul informativ al angajaților SPIA și în cooperare cu angajații Penitenciarului nr. 2 „Lipcani”.

loading...

Comments are closed.