Externe

VIDEO // Afganii se agață de roțile avioanelor americane care se pregătesc să decoleze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noi imagini care șochează au fost surprinse pe aeroportul din Kabul. Afganii sunt atât de disperați să părăsească țara, încât se pun pe pistă în calea avioanelor care decolează, pentru a le opri. Militarii sunt nevoiți să-i alunge cu elicoperul de pe pistă.

Mii de oameni așteptau la porțile aeroportului din Kabul în dimineața zilei de luni și încercau să pătrundă în incinta acestuia, în încercarea de a părăsi țara.

Imaginile au fost publicate de jurnalista Sowaibah Hanifie de la ABC. Civili afgani stau pe pistă în calea unui avion militar care se pregătește să decoleze și sunt alungați de un elicopter care survolează pista la mică înălțime. Oamenii nu renunță și fug în urma avionului cu sutele, în speranța că se va opri cumva să se poată urca.

Aeroportul din Kabul este scena unor momente dramatice: mii de afgani încearcă cu disperare să fugă din țara căzută în mâinile talibanilor și au creat o înghesuială de nedescris pe aeroport.

Militarii americani au tras focuri de avertisment în aer, pentru a controla mulțimea, iar autoritățile aeroportuare au suspendat toate zborurile civile.

Au fost raportați incusiv morți la aeroport, însă nu este clară cauza, dacă au fost împușcați sau striviți în mulțime.

 

loading...

Comments are closed.