VIDEO // Albu, deputat PSRM: “CNA s-a transformat într-o bâtă politică, folosită de guvernare împotriva oponenților politici”

Adrian Albu, deputat socialist

Adrian Albu, candidatul desemnat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a adus în discuție o serie de acuzații grave la adresa Centrului Național Anticorupție (CNA) și a sistemului judiciar din țară .

Potrivit lui Albu, în multe procese penale instrumentate de CNA, se regăsesc oameni afiliați Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), însă investigarea acestora este blocată de conducerea acestui organ. Candidatul PSRM susține că instituția CNA s-a transformat într-o “bâtă politică”, utilizată de guvernarea PAS împotriva oponenților politici și a funcționarilor de rang mediu, în scopul de a crea o simulare a activității anticorupție.

De asemenea, Albu a criticat reforma justiției și activitatea comisiilor de pre-vetting și vetting, susținând că acestea sunt lipsite de substanță și sunt subordonate politic. El a afirmat că aceste comisii acționează la indicațiile primelor persoane în stat și că acest lucru este evident pentru cetățeni.

În încheierea declarației sale, Adrian Albu a subliniat că în aceste condiții, încrederea cetățenilor în justiție și în instituțiile statului este grav afectată. El a menționat că toate sondajele de opinie publică arată că cetățenii sunt dezamăgiți de reformele din justiție și că nu au încredere în judecători și procurori.

”În multe procese penale instrumentate de Centrul Național Anticorupție figurează oameni din PAS, însă investigarea acestora este blocată de conducere. CNA s-a transformat într-o bâtă politică, folosită de guvernare împotriva oponenților politici ori împotriva funcționarilor de rang mediu, pentru a mima activitatea anticorupție.

Cât privește reforma justiției și activitatea comisiilor de pre-vetting și vetting, acestea sunt vorbe goale. Comisiile respective sunt subordonate politic primelor persoane în stat și acționează la indicația acestora, fapt care ușor se observă.

În aceste condiții, cum putem să vorbim despre încrederea cetățenilor în justiție și în instituțiile statului? Toate sondajele de opinie publică arată că cetățenii sunt dezamăgiți de toate reformele din justiție și nu au încredere în judecători și procurori”, a declarat Albu, deputat PSRM.

Deși a fost acuzat public, Centrul Național Anticorupție nu a emis nicio reacție.

Total
0
Shares
Total
0
Share