VIDEO // Alexandr Nesterovschi a dezvăluit, în premieră, scopul PAS de a-l ține în arest în toiul campaniei electorale

Alexandr Nesterovschi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului „Renaștere”, a trecut printr-un moment tensionat în timpul campaniei electorale locale care a avut loc în noiembrie 2023. Coincidență sau nu, politicianul afirmă că în aceeași zi, imunitatea sa parlamentară a fost retrasă, iar el a fost arestat, scrie sinteza.org

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, după ce deputatul a fost eliberat din arest. Conform spuselor acestuia, cu doar două zile înainte de încheierea celui de-al doilea tur al alegerilor, a fost luată decizia de eliberare din izolator.

Alexandr Nesterovschi aduce și acuzații grave în adresa PAS, acuzându-i de presiuni asupra Partidului „Renaștere” și asupra electoratului acestuia. În ciuda acestor evenimente, liderul partidului „Renaștere” promite să continue lupta pentru valorile și obiectivele formațiunii.

”În ziua în care am anunțat participarea la alegerile locale – mi s-a retras imunitatea și am fost arestat. Și cu două zile înainte de încheierea celui de-al doilea tur – am fost eliberat. Scopul principal al PAS a fost exercitarea presiunii asupra Partidului „Renaștere” și asupra electoratului nostru”, a declarat în cadrul emisiunii Alexandr Nesterovschi.

Amintim că la data de 21 septembrie, procurorul-general interimar a depus în Parlament cereri de ridicare a imunității deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Imunitatea celor doi parlamentari a fost ridicată doar cu voturile deputaților din majoritatea parlamentară PAS.

Ulterior, Alexandr Nesterovschi a fost reținut de ofițerii CNA în clădirea Parlamentului Republicii Moldova. Pe 23 septembrie 2023, deputatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice.

Alexandr Nesterovschi pledează nevinovat.

Total
0
Shares
Total
0
Share