VIDEO // Alexandr Petkov: Coaliția socialiștilor, PAS și Partidului lui Gligor sunt împotriva dezvoltării orașului Bălți

 

Coaliția formată din Partidul Socialiștilor, PAS și reprezentanții Partidului lui Gligor în Consiliul Municipal Bălți, pe care primarul Alexandr Petkov o califică drept o coaliție a haosului, se opune demarării unui important proiect de infrastructură. Potrivit primarului, aceștia s-au opus amendamentelor la buget care au drept scop reparația străzii Dovator, de care depinde demararea lucrărilor de reabilitare capitală a uneia dintre principalele artere din oraș, strada Kiev.

„Toată lumea înțelege la ce duce frânarea dezvoltării proiectelor de infrastructură – anume la haos. Toți aceștia au fost într-o singură voce împotriva introducerii în buget a codului respectiv, de reconstrucție a străzii Dovator. Deși acest lucru ne-ar fi permis să demarăm lucrările, să construim un drum alternativ și anul viitor să începem construcția capitală a străzii Kiev”, a declarat Petkov într-un live pe pagina sa de pe rețelele sociale.

El a subliniat că, prin repararea străzii Dovator, orașul ar obține un drum alternativ pe durata sistării circulației pe strada Kiev, care necesită reparații majore – de la comunicații până la stratul de drum propriu-zis.

„În caz contrar, va fi un haos total. Tocmai din acest motiv îi consider pe toți cei care se opun acestui proiect o coaliție a haosului. Proiectul de reparație a străzii Dovator a fost elaborat cu mult timp în urmă și poate fi implementat, mai ales că autoritățile centrale își asumă jumătate din devizul de cheltuieli”, a declarat primarul.

Petkov a reamintit că doar elaborarea proiectului a costat bugetul orașului 1,2 milioane de lei și expiră la începutul anului 2025:

„În același timp, elaborarea unui nou proiect ar necesita mai mult timp, pe care noi nu îl avem. Lucrările ar trebui să înceapă cât mai curând posibil, și noi suntem pregătiți pentru asta”.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a inițiat amendamente la bugetul pentru anul curent, astfel încât în planul de finanțare să fie inclusă reparația drumului alternativ, strada Dovator, pentru a putea fi începută reparația străzii Kiev. Ședința Consiliului Municipal Bălți este programată pentru miercuri, 24 aprilie.

Total
0
Shares
Total
0
Share