VIDEO // Alexandru Slusari anticipează că legalitatea licitației de la Aeroport va fi obiectul unui dosar penal

Societatea civilă trebuie să fie cu ochii pe licitația privind darea în locațiune a spațiilor comerciale de la aeroport, iar organele abilitate vor trebuie, mai devreme sau mai târziu, să examineze ce s-a întâmplat acolo. Declarația aparține fostului vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, scrie ziua.md

„Societatea civilă trebuie să fie cu ochii pe această licitație. Sunt mult semne de întrebare că domnul Spînu foarte mult comentează și se dă cu părerea cine poate să câștige și cine nu poate. În grabă a fost făcut acest caiet de sarcini, după prima licitație, care a fost anulată. (…) Sunt câteva momente foarte suspecte și stranii care se întâmplă în jurul acestei licitații. Eu cred că, mai devreme sau mai târziu, deja s-a acumulat un ghem, iar organele abilitate urmează să examineze ce s-a întâmplat acolo. Sper foarte mult să nu fie repetat ce a fost în anul 2013 cu aeroportul”, a declarat Slusari, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Amintim că la prima licitație s-au înscris doar două companii – „Lagardere Travel Retail” și „LeBridge”. Prima a fost înregistrată în R. Moldova pe data de 9 noiembrie 2023, cu puțin timp înainte de anunțarea concursului. Firma își are sediul într-o cameră dintr-un cămin din sectorul Buiucani al Capitalei. În ceea ce privește compania „LeBridge”, aceasta ar fi depus actele de participare pe ultima sută de metri.

Companiile care vor să participe la concurs vor putea depune ofertele începând cu 11 martie, termenul limită fiind 25 martie. Câștigătorul licitației va fi anunțat în data de 29 martie.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share