Politic

(video) Alianța PAScuDA nu mai există? Năstase: De ce să vorbesc eu despre Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut mai multe declarații care pun sub semnul întrebării așa-numita alianță „PAScuDA”. Mai exact, la propunerea lui Andrei Popov de a vorbi despre lidera PAS, Năstase a răspuns că nu crede că-i cazul să vorbească despre Maia Sandu.

– (Popov) Vroiam despre Maia Sandu.
– (Năstase) Dar de ce să vă vorbesc eu despre Maia Sandu…
– (Popov) Maia Sandu știe unde sunteți Dvs. acum?
– (Năstase) Cu siguranță.
– (Popov) De unde? Ați vorbit cu ea? I-ați spus că veniți la TV8? Eu am o logică în spatele acestei întrebări.
– (Năstase) Noi nu ne dăm socoteala unul altuia unde mergem, nu ne facem rapoarte.
– (Popov) Păcat. Aveți o mare responsabilitate și nu sunt eu cel care trebuie să vă judec… Doar printr-o excelentă cooperare și sinergie a eforturilor puteți reuși. Iată de ce am întrebat dacă Dna. Sandu știe că sunteți la emisiune. Pare un fleac, dar fac pariu că nici unul din liderii PAS nu a făcut repostare la emisiune.

Ulterior, Năstase a declarat că PAS și Platforma DA sunt partide cu viteze diferite, iar fiecare partid are profil diferit.

Năstase nu a ratat ocazia să lovească în orgoliul PAS și al Maiei Sandu, amintind că pe data de 14 octombrie, înainte de alegerile prezidențiale, el a mers la sediul PAS și a declarat răspicat că așa nu se mai poate, că opoziția va pierde alegerile dacă nu merge cu un candidat unic.

Mai mult, Andrei Năstase a declarat că azi era Președintele Republicii Moldova, dacă nu ceda în fața Maiei Sandu. Iar despre acest lucru i-ar fi spus foarte multă lume, inclusiv de la PSRM.

Cât privește eventuala listă comună PAScuDA, Natalia Morari l-a întrebat pe Năstase dacă aceasta se va forma pe principiul parității, chiar dacă PAS se bucură de o popularitate mult mai mare decât Platforma DA. În replică, Năstase a afirmat că va insista pe acest principiu al parității.

„Jumătate tu, jumătate eu… ca în cântec.” a punctat Năstase.

Amintim că ultimele sondaje de opinie au arătat că Platforma DA se află sub pragul electoral. În viitorul Parlament urmând să acceadă doar PSRM, PAS și PDM.

loading...

Comments are closed.