Cultură

(video) Ambasadorul SUA în Moldova: Vă dorim o primăvară frumoasă. Happy Mărțișor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu ocazia sosirii primăverii, Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, a venit cu un mesaj de felicitare în limba română către toți cetățenii Republicii Moldova.

„Pentru mine mărțișorul înseamnă speranță. Este o tradiție frumoasă despre care am aflat fiind aici în Moldova. Știu că simbolizează primăvara, iar pe 1 martie oamenii își oferă mărțișoare și își doresc binele”, a spus James Pettit.

Ambasadorul american a primit în dar de la un tânăr moldovean un mărțișor deosebit! Obiectul a fost modelat la o imprimantă 3D la Centrul American de Resurse.

Telegraph.md amintește că în anul 2017 UNESCO a inclus „Mărțișorul” în lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a mulțumit atunci tuturor celor care au contribuit la această mare realizare, în primul rând colegilor din România.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.