Actualitate

VIDEO // Amendă de 100 000 lei, cere PACE pentru cei care s-au vaccinat înaintea medicilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) „a declarat război funcționarilor corupți” și cere să fie trase la răspundere persoanele care s-au vaccinat ilegal, înaintea medicilor și persoanelor în etate. Membrii PACE au venit și cu o propunere în acest sens, de a fi amendați toți cei vinovați cu câte 100 000 de lei.

Conducerea PACE și-a arătat nemulțumirea și indignarea față de cumetri, nănași ai funcționarilor publici corupți care s-au vaccinat înaintea medicilor și persoanelor în etate și cere Procuraturii Generale să tragă la răspundere primele 32 de persoane vaccinate ilegal.

Partidul PACE a sesizat în acest sens Procuratura Generală, Ministerul Sănătății și Președinția Republicii Moldova.

Totodată, membrii PACE solicită procurorilor să îi informeze despre măsurile luate în cazul sesizării care au depus-o: „Despre faptul că mai mulți funcționari publici, făcând abuz de funcția deținută, s-au vaccinat ei, rudele și prietenii lor, cu vaccinul destinat medicilor”.

„Acest fenomen trebuie să fie stirpit. Partidul PACE a sesizat organele competente privind un fenomen care ne macină de ani de zile, funcționari corupți și influența acestora”, a declarat în cadrul unui briefing de presă Nadejda Tatarciuc, secretar general PACE.

Aceștia cer tragerea la răspundere celor care au comis abuzuri în unele centre de vaccinare din țară.

Reprezentanții PACE au anexat demersului către organele competente și un link cu o înregistrare audio a  discuțiilor între mai multe persoane din sfera de afaceri și funcționari de stat care s-au vaccinat contrar prevederii planului național de imunizare.

„Considerăm faptele descrise ca fiind abuzive, ilegale și discriminatorii față de medici, profesori, vârstnici. Din aceste motive solicităm identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați și să primim un răspuns dacă cei vaccinați ilegal vor primi permisiunea de a fi vaccinați și cu a doua doză.

Cerem cercetarea fiecărui caz în parte și amendarea făptașilor, de exemplu cu câte 100 000 fiecare, iar acești bani să fie donați familiilor celor peste 5493 de cetățeni moldoveni care au decedat din cauza COVID-19 până astăzi”, a conchis Nadejda Tatarciuc, secretar general PACE.

La fel, în cadrul briefingului, Denis Roșca, prim-vicepreședintele PACE, a cerut eliberarea lui Tudor Balan, președintele PACE OT Sîngerei, care a fost reținut abuziv pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici.

Amintim că acesta l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, care este membru al Platformei DA, pentru a-l „pedepsi” că acesta s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu ser din lotul destinat lucrătorilor medicali.

„Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor din Sîngerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cerem eliberarea deținutului politic, Tudor Balan”, este reacția lui Denis Roșca.

„Partidul Acasă Construim Europa (PACE) „a declarat război funcționarilor corupți” și a prezentat în cadrul aceluiași briefing, demersurile în privința a câtorva zeci de funcționari corupți care au abuzat de funcția pe care o dețin.

Potrivit președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc, partidul politic pe care îl conduce vine acum în ajutorul organelor de drept care nu își îndeplinesc obligațiunile de serviciu până nu au o comandă politică de la cineva.

La fel, Cavcaliuc a menționat că PACE condamnă dublele standarde pe care le aplică procuratura în adresa partidului PACE și la rândul său a cerut încă odată eliberarea deținutului politic Tudor Balan.

loading...

Comments are closed.