VIDEO // Andrei Curăraru: ”Vladimir Putin a mințit în direct când a vorbit despre Moldova la tradiționala conferință”

Vladimir Putin a mințit în direct când a vorbit despre Moldova la tradiționala conferință “Linia directă cu Vladimir Putin”, susține Andrei Curăraru.

”El a spus că exporturile între statele Uniunii Economice Euroasiatice sunt în continuă creștere, și s-a întrebat retoric ce se va întâmpla cu producătorii moldoveni dacă nu vor mai avea acces pe piața rusă.

Exporturile din Moldova către UE sunt de 13 ori mai mari decât cele către Federația Rusă și sunt în continuă creștere, spre deosebire de cele în Rusia. Iar piața de acolo nu mai este una crucială pentru noi.

Și referitor la gaz, Putin la fel a mințit când a spus că livrează Moldovei gaz ieftin, deși de un an noi nu mai cumpărăm gaz de la Gazrpom, iar cel livrat în stânga Nistrului este mai scump decât ce oferă piețele europene.

Putin și-a finalizat tirada despre Republica Moldova spunând că nu vede valoarea ei în CSI și aici suntem de acord, mai mult, e tot mai greu să vezi valoarea CSI pentru Republica Moldova

A manipulat Putin și când a vorbit despre război. Deși a afirmat că nu va avea loc al doilea val de mobilizare, a uitat să spună că luna aceasta, tot el a adoptat un decret care prevede creșterea numărului total de militari din cadrul Forțelor Armate ruse la 2,2 milioane, dintre care 1,32 milioane de soldați, un fel de mobilizare voalată.

Ce ține de procesul de negociere a extinderii UE, nu excludem că presiune din partea Rusiei pentru declarațiile și deciziile de la Consiliul European, dar trebuie să înțelegem că acolo sunt ți factori interni”, a explicat Curăraru.

Total
0
Shares
Total
0
Share