(video) Andrei Năstase dispus să împartă funcții cu PSRM: Nu e posibil ca un partid cu 26 de mandate să aibă totul!

Andrei Năstase, Igor Dodon, PSRM, Platforma DA, ACUM, blocul ACUM, nĂSTASE DISPUS SĂ CEDEZE FUNCTII, Năstase s-a inteles cu Dodon, alianta Platforma DA si PSRM, Maia Sandu, PAS

Președintele fracțiunii parlamentare Platforma DA, Andrei Năstase, ar fi dispus să împartă funcțiile în stat cu cei din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Năstase a declarat că nu poate un partid care are doar 26 de deputați să controleze totul, aducând în acest sens exemplul unor țări din UE.

Moderatorul emisiunii “Punctul pe AZI” de la TVR Moldova, Vasile Munteanu, l-a întrebat pe Năstase dacă este de acord cu afirmația analiștilor politici de la TV8, Igor Boțan și Andrei Popov, care au declarat că blocul ACUM cu 26 de mandate nu poate pretinde la tot, adică și la funcția de Președinte al Parlamentului și la funcția de Prim-ministru, și ar trebui să cedeze funcții socialiștilor.

“Binențeles că au dreptate domnul Popov și domnul Boțan, când spun că nu poate ca un partid care are doar 26 de mandate să ceară față de partidul care are 35 de mandate să aibă totul. În Germania, în Austria, nu este posibil așa ceva nici măcar în România.”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că după ședința Consiliului Republican al PSRM, socialiștii au decis că sunt gata să formeze un Guvern funcțional cu cei din blocul ACUM, punând însă mai multe condiții. Printre condițiile PSRM este funcția de Speaker al Parlamentului, insistând ca anume Zinaida Greceanîi să fie votată în această funcție, dar și funcțiile de Ministru al Apărării, Ministru al Afacerilor Interne, Ministrul de Externe, dar și cea de Vice-primministru pentru Reintegrare. Socialiștii mai vor și câteva atribuții în plus pentru Președintele Igor Dodon.

Spre deosebire de Andrei Năstase, care a declarat că este dispus să facă anumite cedări în acest sens, lidera fracțiunii PAS, Maia Sandu, a fost mult mai categorică și în cadrul emisiunii “ÎnProfunzime” de la ProTV a declarat că a înaintat celor din PSRM condiții clare. Și anume să îl voteze pe Năstase în calitate se Speaker, dar și să voteze un Guvern minoritar în frunte cu Maia Sandu.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share