Alte știri

VIDEO: Andrei Năstase NU mai vrea să fie Primar al Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform unei decizii a Curții de Apel, despre care mai mulți concurenți electorali au declarat că ar fi o decizie politică la comanda lui Andrei Năstase, șeful PPDA a devenit pe data de 8 octombrie curent primarul legitim al Chișinăului. Iar astăzi deja, Năstase a renunțat la funcție.

”Mi-am suspendat activitatea la primar. Am depus o cerere în acest sens. I-am predat atribuțiile domnului Talmaci. Am luat această decizie conform regulilor stabilite de lege”, a declarat el.

Cu toate acestea, Dorin Chirtoacă l-a acuzat pe Năstase că prin vizita de astăzi la Primărie, șeful PPDA a încălcat legea. Mai mult, chiar și secretarul CEC a declarat că Năstase nu avea dreptul să vină la Primărie în calitate de primar.

„Întrebarea este: A fost o întâlnire electorală sau nu? În calitate de cine el a venit la Primărie? Dacă este o întâlnire electorală, atunci Primăria este obligată să asigure asemenea ședințe și pentru alți candidați, în aceleași condiții”, a precizat secretarul CEC.

Întrebat dacă Andrei Năstase avea dreptul să participe la ședința de azi în postura sa de primar, Maxim Lebedinschi a dat un răspuns negativ:

„El nu are dreptul să vină la Primărie în calitate de primar. Are dreptul să vină doar în calitate de cetățean, în calitate de candidat”.

 

loading...

Comments are closed.