VIDEO // Andrei Spînu nu exclude că „Lagardere” va câștiga totuși licitația de la aeroport și spune are întrebări față de fostul director Constantin Vozian

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, nu exclude că „Lagardere”, compania care a stat la baza scandalui în cadrul primei licitații la Aeroportul Chișinău, va câștiga concursul repetat, care va fi lansat în data de 4 martie. El a insistat că această companie este una dintre cele mai mari din Europa și a caficiat drept „o greșeală” faptul că aceasta și-a înregistrat filiala din Republica Moldova într-un fost cămin din Chișinău.

„Eu nu exclud ca aceasta companie va câștiga, pentru că, sper că ați urmărit conferința, este una dintre cele mai mari din Europa, care gestionează în Franța, de exemplu, aeroporturi, gări, deci este o companie reputabila. Deci, repet, nu a participat o companie anonimă: a participat o companie extrem de serioasă. – Care are oficiu într-o garsonieră. – Da, din punctul meu de vedere, asta a fost o greșeală. – Dar cum s-a întâmplat ca așa o companie mare, cu acest rulaj… – Din ce am reușit să văd din conferință de presă, decizia să între într-o piață, probabil, au avut nevoie de o adresă juridică pentru a o înregistra. Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că a fost o greșeală”, a explicat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii Moldova LIVE de la Exclusiv TV.

El a mai spus că „are întrebări” pentru fostul administrator al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, care a demisionat în plin scandal în jurul licitației.

„Sunt multe lucruri la care nu am răspuns și aștept ca ancheta internă să spună. Nu înțeleg de ce caietul de sarcini pentru licitație nu a fost transmis în limba engleză și tradus la mai multe companii, ori eu personal am cerut asta. Dacă el (Constantin Vozian – n.r.) are ceva de spus – cu toată deschidere, să spună”, a mai declarat Spînu.

Amintim că licitația pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Chișinău a fost anulată, ca urmare a unor pretinse greșeli, depistate în activitatea grupului de lucru care a organizat acest concurs. Totuși, adevăratul motiv care a provocat critici în spațiul public au fost condițiile impuse doritorilor de a participa la licitație, care se pliau exact pe caracteristicile unei singure companii, și anume „Lagardere”, din Franța, restul firmelor din domeniu neputându-se califica la concurs. Mai mult decât atât, în spațiul public a apărut și o corespondență între această companie și autoritățile de la Chișinău, care confirmă că discuțiile privind preluarea în gestiune a spațiilor comerciale din aeroport se duc de mai bine de un an, înainte chiar să fie anulat vechiul contract de concesiune.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share