(Video) Andrian Candu în SUA: Vladimir Putin încearcă să reconstruiască Uniunea Sovietică!

Andrian Candu în SUA, Vladimir Putin încearcă să reconstruiască Uniunea Sovietică, donald trump cristina balan, partidul democrat, pdm plahotniuc, pentru moldova 

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a comentat pentru FoxNews situaţia conflictuală din Marea Azov, după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat despre o posibilă invazie rusă în Ucraina.

“Ceea ce vedem este o dovadă că Războiul Rece nu a luat niciodată sfârşit. Pe semne, Putin încearcă să reconstruiască Uniunea Sovietică. Din acest motiv Ucraina, alături de Moldova şi Georgia sunt indispensabile în atingerea acestui scop”, a declarat oficialul moldovean.
 
Preşedintele Parlamentului a comentat şi iniţiativa americană de a trimite o navă militară în Marea Neagră, în contextul conflictului dintre Kiev şi Moscova. “Consider că este o măsură bună, pentru că sancţiunile impuse Rusiei nu aduc rezultate. Mobilizarea trupelor americane în spaţiul maritim în cauză ar preveni intenţia lui Vladimir Putin de a invada în mod deschis Ucraina”, a mai adăugat Candu.
 
Şeful Legislativului s-a declarat îngrijorat de situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina, care ar putea afecta nu doar Republica Moldova, dar şi statele din vecinătate. “Suportul Statelor Unite este foarte important pentru această regiune a statului ucrainean, pentru că dacă Ucraina pierde în acest conflict, Moldova şi alte state din Europa de est, precum cele Baltice, nimeresc în zona de risc conform efectului de domino”, a mai adăugat Andrian Candu.
 
Oficialul de la Chişinău a remarcat interferenţa Rusiei în afacerile interne ale Republicii Moldova. “Este periculos. Rusia foloseşte ameninţări de tip hybrid, precum propaganda, dezinformarea şi tot ce ţine de fenomenul de fake news. Adiţional, Moscova susţine partidele naţionale pro-ruse, care vor participa la alegerile parlamentare din februarie şi pentru cele prezidenţiale din martie 2019”, a declarat Andrian Candu pentru FoxNews.
 
De menționat că Statele Unite vor trimite o navă militară în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Rusia.
Total
0
Shares
Total
0
Share