(Video) Andrian Candu la Cahul: Mulți angajați la privat deja primesc tichete de masă, vrem să oferim tichete și medicilor și profesorilor

Andrian Candu la Cahul, Mulți angajați la privat deja primesc tichete de masă, vrem să oferim tichete și medicilor și profesorilor, reforme pavel filip, pdm plahotniuc, alegeri moldova 2019, educatie moldova monica babuc, sanatate silvia radu meidcina

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut astăzi mai multe întîlniri cu locuitorii din raionul Cahul. În cadrul unui discurs în fața oamenilor, Candu a spus că Partidul Democrat a reușit deja să implementeze lege tichetelor de masă în Republica Moldova, conform căreia angajații din diverse companii private primesc pentru fiecare zi de muncă câte un tichet alimentar în valoare de 45 de lei. În acest context, oficialul din legislativ le-a spus oamenlor că dacă va rămâne la guvernare, PDM va încerca să implementeze acest sistem și pentru angajații care munesc la stat.

“Legea nu interzice să dăm tichete de masă la bugetari, însă doar domeniu privat sau întreprinderile în autogestiune au început să le folosească. 45 de lei pe zi asta sunt 900 de lei pe lună – suplimentar la salariu”, a declarat Andrian Candu.

Acesta a mai spus că a discutat cu premierul Pavel Fiilip și ministrul de Finanțe ca să găsească posibilitatea, pentru două categorii muncitori care sunt mai vulnerabili – medicii și profesorii – să le ofere tichete de masă. Cei din guvern au răspuns că trebuie să facă rectificări la bugetul pentru acest an și, dacă după alegeri nu va fi nici o criză politică și economică, acest lucru va fi posibil.

“În luna aprilie vom face rectificarea la buget, vom analiza care sunt prognozele de creștere economică pentru 2019 și dă Doamne să nu fie nici un haos după alegerile parlamentare, dar asta depinde de noi toți, și vom oferi tichete alimentare pentru angajații din instituțiile de învățământ și cele medicale”, a punctat Candu (vedeți video mai jos).

Total
0
Shares
Total
0
Share