Sci-Tech

(video) Aparatul interstelar al lui Elon Musk și-a luat zborul din a treia încercare

Pinterest LinkedIn Tumblr

După două încercări eșuate de a lansa aparatul zburător denumit Starhopper, compania Space X a publicat o înregistrare video a celui de-al treilea start a aparatului spațial. De data aceasta, a fost posibil să ia zborul, iar directorul corporației, Elon Musk a declarat că în următoarea încercare, va testa un motor proiectat de Space X în exclusivitate.

În cadrul săriturii, care a durat 15 secunde, Starhopper, de sine stătător s-a rupt de pământ și ulterior a aterizat în exact același punct. Acest prototip a fost creat pentru a testa un alt aparat spațial, denumit Starship, care va putea să ia zborul și să aterizeze în poziție verticală.

Șeful companiei, Elon Musk a comunicat despre testul reușit, chiar dacă fumul și flacăra au cam ascuns distanța la care a zburat Starhopper. În următoarele săptămâni, va mai avea loc încă o etapă de testare, în urma căreia, aparatul va trebui să zboare la înălțimea de 200 de metri.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.