Social

VIDEO: Atenție șoferi! Poliția începe VÂNĂTOAREA celor care nu și-au achitat amenzile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vânătoarea de șoferi care nu și-au achitat amenzile a început pe străzile din Chișinău. Inspectorii opresc mașinile, apoi îi verifică pe conducătorii auto, cu ajutorul unui scanner. Dacă depistează că pe numele lor au fost emise procese verbale, iar amenda nu a fost plătită, oamenii legii le înmânează oficial. Șoferii, care au fost opriți la filtrul de pe șoseaua Hâncești, nu prea au fost de acord cu încălcările imputate, dar se văd nevoiți să le achite, transmite TV8.md

Șoferii au fost verificați cu ajutorul unei tablete speciale, care scanează numerele de înmatriculare ale automobilelor. Imediat, pe ecran, apăreau toate încălcările lor.

Unii însă nu au fost de acord cu faptele incriminate și au pus la îndoială informațiile poliției.

Pentru a fi la curent cu existența amenzilor, șoferii sunt îndemnați să le verifice regulat.

”Ei se prezintă la Centrul unic de monitorizare, cu permisul de conducere și certificatul de înmatriculare și noi verificăm în baza de date”, a declarat Igor Postu, șeful secției monitorizare și informare din cadrul INP.

Dacă nu sunt achitate, amenzile se sting după un an de la fixarea contravenției. Însă, șoferii nu scapă de ele, dacă sunt prinși în trafic și semnează procesele verbale. Sau atunci când, scrisoarea poliției vine prin recomandare. Astăzi au fost întocmite circa 70 de procese verbale, iar raziile poliției urmează să aibă loc pe tot parcursul lunii octombrie. În cadrul operațiunii a fost depistată și o persoană în stare de ebrietate, cu 0,73 mg/l în aerul expirat, de aproape cinci ori mai mult decât prevede norma.

loading...

Comments are closed.