Social

VIDEO // Au fost nevoie de 6 echipaje de poliție pentru a reține un șofer beat în capitală: Cu câteva zile în urmă a rămas fără permis de conducere, la fel, fiind beat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un filmuleț cu reținerea unui șofer în Capitală, fiind implicate mai multe echipaje ale Poliției, aseară a devenit viral pe Internet.

Astăzi, Poliția a oferit detalii despre acest caz și a comunicat că, aseară în jurul orei 20:40, polițiștii au observat pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana al Capitalei, un automobil de marcă Mercedes care se deplasa pe segmentul de drum cu viteză excesivă și conducea neadecvat.

Fiind somat să oprească, șoferul a refuzat categoric, continuând deplasarea cu viteză excesivă.

După o lungă urmărire a mijlocului de transport, la intersecția străzilor Aleco Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forțat de către 4 echipe de patrulare ale Inspectoratului Național de Sercuritate Publică și 2 ale Batalionului patrulare și reacționare operativă.

„La volanul automobilului se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate, fiind testat alcoolscopic s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.86 ml/g. Totodată, s-a constatat că șoferul nu avea dreptul de a conduce, fiindu-i ridicat permisul de conducere, după ce cu o săptămână în urmă a fost depistat în stare de ebrietate la volan”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției.

În automobil se aflau încă 7 persoane, cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, dintre care 4 bărbați și 3 femei.

„În timpul stopării, atât șoferul cât și unul dintre pasagerii au manifestat un comportament agresiv față de angajații Poliției. Pasagerul a aplicat o lovitură în regiunea feței unuia dintre polițiști, astfel, au fost aplicate cătușele din dotare și gazul lacrimogen”, au menționat cei de la IGP.

Pe faptul aplicării violenţii nepericuloase pentru viaţa sau sănătate faţă de persoana cu funcţie de răspundere în legătură cu participarea acestei persoane la prevenirea ori curmarea unei infracţiuni sau a unei fapte antisociale, în privința pasagerului agresiv, a fost pornită o cauză penală prin prisma art. 349 alin. (1/1) Cod Penal (ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească), fiind reținut pe 72 ore.

Citește și: Mesajul unei femei către cei sceptici că există COVID-19: „Bucurați-vă dacă nu cunoașteți pe nimeni bolnav”

loading...

Comments are closed.