Social

VIDEO // Au furat biciclete în valoare de 14 500 lei. Ce pedeapsă riscă doi tineri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri cu vârstele de 23 ani și 28 de ani originari din mun. Chișinău și r. Criuleni, au fost reținuți de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați în comiterea a patru furturi de biciclete. Aceștia anterior s-au dovedit a fi judecați pentru comiterea infracțiunilor de furt și jaf .

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica au fost sesizați de către patru locuitori a sec. Botanica, comunicând că le-au fost sustrase bicicletele. Indivizii acționau atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, unde  prin acces liber intrau în scara blocurilor  de locuit amplasate pe bd. Dacia, str. N. Zelinski și Sarmizegetusa, de unde au sustras bicicletele ce erau fară supraveghere în scara blocului de locuit. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu proprietarilor în suma de 14 500 lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație indivizii au fost localizați și reținuți, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că după sustragerea bicicletelor le vindeau la prețuri ce variau între 1 000 lei și 1 200 lei.

Bicicletele sustrase au fost depistate de către polițiști și urmează a fi returnate proprietarilor.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

loading...

Comments are closed.