(Video) Au început lucrările de construcție a drumului nou în satele Țigănești, Onești și Codreanca din Strășeni

Au început lucrările de construcție a drumului nou în satele Țigănești Onești și Codreanca, raionul straseni pavel filip pdm, partidul democrat din moldova, drumuri bune vlad plahotniuc, chiril gaburici guvern ministerul economiei 

Locuitorii din satele Țigănești, Onești și Codreanca, din raionul Strășeni, se vor putea deplasa mai ușor pe singurul drum care leagă aceste sate. Marți, 19 februarie, au început lucrările de reabilitare a drumului pe o porțiune de 4,4 km, scrie dinstraseni.md. 

În prima etapă, drumul va fi acoperit cu un strat de piatră, apoi, în cadrul programului guvernamental Drumuri Bune 2, va fi reabilitat capital. ”Va fi aplicat un strat de pietriș de 15 cm. În prima etapă va fi reabilitat drumul pe o lungime totală de 4,4 km”, a confirmat Vladimir Croitor, directorul întreprinderii ”Drumuri Strășeni”.

Administrația locală spune că reparația drumului era foarte necesară, deoarece acesta reprezintă singura lor cale de acces spre traseul național care face legătura cu centru raional, dar și cu capitala. ”Acest drum pentru locuitorii satului este de o importanță majoră. Ne bucurăm că, în sfârșit, s-a reușit să obținem acest proiect și să avem un drum bun, de calitate”, afirmă Valentina Țaca, primarul satului Țigănești.
 
Și locuitorii satelor sunt mulțumiți că Guvernul a intervenit pentru reabilitarea drumului. ”Desigur că e o bucurie mare și dacă va fi făcut totul cum s-a promis, poate va atrage și tineretul înapoi la țară”, a spus un locuitor. ”E tare greu, în primul rând, se strică toată tehnica. În al doilea rând, în alte sate se face, dar la noi în sat de ce să nu se facă?”, a spus alt locuitor.
 
Cheltuielile pentru pietruirea drumului, în mărime de 1,5 milioane de lei, sunt acoperite de Consiliului raional Strășeni. De asemenea, la inițiativa premierului Pavel Filip, drumul a fost inclus în programul ”Drumuri Bune 2”, iar pentru reabilitarea lui au mai fost alocate încă 8 milioane de lei.
Total
0
Shares
Total
0
Share