Alte știri

VIDEO // Au încercat să treacă vama cu mărfuri nedeclarate, ascunse sub capotele mașinilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În urma acțiunilor întreprinse pe linia combaterii traficului ilicit de mărfuri în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit transportarea ilegală a mai multor loturi de bunuri nedeclarate și fără acte confirmative:

– Funcționarii postului vamal intern Hârbovăț, asistați de câinele de serviciu REM, au depistat în baza analizei de risc 200 kg de metal uzat (cupru), în valoare aproximativă de 30 000 lei. Metalul era tăinuit într-un loc special amenajat, sub capota unui microbuz care se deplasa spre mun. Chișinău.

-La postul vamal Sculeni, vameșii au descoperit un lot de articole vestimentare noi, ascunse în diverse compartimente ale unui autoturism „Dacia Duster”: sub capotă, în buzunarul torpedoului destinat pentru documente, sub bancheta șoferului, în portbagaj.

-Bunuri de larg consum nedeclarate au fost ridicate și la posturile vamale Otaci și Aeroportul Internațional Chișinău.

În toate cazurile enumerate, mărfurile au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

– 17 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

– 5 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei.

Facem apel către cetățeni să respecte legislația vamală! Orice tentativă de încălcare a prevederilor legale va fi sancționată. Totodată, atenționăm că orice intervenție în elementele constructive ale mijloacelor de transport implică un risc sporit pentru siguranța participaților la trafic.

Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri, ne puteți contacta 24/24 la numărul de telefon: +373 22 788 888 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal).

loading...

Comments are closed.