Alte știri

VIDEO // Avertizare de polei și ghețuș pe drumuri. Salvatorii întreprind acțiuni de prevenire a riscurilor pe traseele din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență întreprind acțiuni de  prevenire a riscurilor pe traseele din țară.

În contextul emiterii de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a avertizării de polei și ghețuș pe drumuri și arii restrânse, precum și în vederea menținerii capacității de intervenție  în subdiviziunile teritoriale, salvatorii din toată țara efectuează monitorizarea traseelor cu risc sporit de ghețuș și derapaj.

În acest sens autospecialele de intervenție cu tracțiune sporită au fost scoase în teren începând cu orile dimineții pentru a preveni riscurile de accidentare și derapare a autoturismelor pe trasee.

În vizorul salvatorilor sunt trasee din nordul sudul și centru țării care au urcușuri în pantă, dar și curbe periculoase.

Angajații IGSU sunt gata să acorde ajutor conducătorilor auto pe trasee din raioanele Soroca, Cahul, Ungheni, Căușeni, Orhei, Rezina, Hîncești, Leova, UTA Găgăuzia, Bălți, Briceni, Edineț dar și municipiul Chișinău.

În continuare conducătorii auto sunt îndemnați să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport, cu pneuri de iarnă, să mențină bateria telefonului încărcată și să respecte regimul de viteză în trafic. În caz de situații de risc oamenii pot apela de urgență pentru ajutor sunând la Serviciul 112.

loading...

Comments are closed.