Alte știri

VIDEO // Bătaie în plină stradă, între doi foști combatanți. Controversatul polițist Anatolie Macovei l-a luat la pumni pe veteranul Valeriu Sava

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bătaie în plină stradă, între doi foști combatanți. Controversatul polițist Anatolie Macovei l-a luat la pumni pe veteranul Valeriu Sava. Totul s-ar fi întâmplat în data de 6 iunie, în timpul protestului de la CEC, pe strada Vasile Alecsandri din Capitală. Imaginile video au fost publicate pe canalul de Telegram INDEX.

Valeriu Sava este originar din raionul Anenii Noi și a participat activ la protestele din mai 2020. Deși acesta susține că este veteran al războiului de pe Nistru, jurnaliștii de investigație l-au demascat, după ce au aflat că Sava este un pseudo-veteran, acesta și-ar fi atribuit o falsă identitate și a fost condamnat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Cel mai recent dosar în care figurează Sava a fost pornit în 2019. Așa-numitul veteran este acuzat că ar fi angajat un bărbat la stâna de capre din satul Țînțăreni, Anenii Noi, dar nu l-a achitat, restanța la salariu fiind de 42 de mii de lei, scrie ntv.md

Și Anatolie Macovei este un veteran cunoscut publicului pentru participarea la protestele organizate de diverse partide politice. Totodată, jurnaliștii de investigație au scos la iveală ilegalitățile comise de către Macovei. În 2010, persoane necunoscute au provocat o explozie în curtea casei lui Macovei, iar mașina acestuia a ars în întregime. Atunci, presa a scris că este vorba despre o răzbunare. În 2016, în presă a apărut o înregistrare audio, în care Macovei împreună cu primarul de Bălți, Renato Usatîi, discutau cum să pună la cale o lovitură de stat.

În 2019, timp ce Anatol Macovei deținea funcția de șef al Direcției nr.6 Protecția Martorilor, din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, el a bătut un subaltern de-al său. Presa a mediatizat pe larg subiectul, iar fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a fost nevoit să-l dea afară din poliție, iar pe numele lui Macovei a fost pornit un dosar penal.

 

loading...

Comments are closed.