VIDEO // Biciclete de lux furate din Franța în valoare de 1,8 milioane euro, pentru vânzare în Moldova și Ucraina: 4 moldoveni sunt în vizorul procurorilor

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, investighează furturi de biciclete performante din Franța, în valoare de circa 1 800 000 euro, destinate comercializării în Moldova și Ucraina, începând din 2021.

Bicicletele electrice și cu cadru din carbon, evaluate între 3000 și 10.000 euro au fost furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța. O perioadă, acestea erau transportate în afara Franței, în Europa, pentru comercializare. De curând, însă, bicicletele furate au început a fi transportate în Moldova și Ucraina, pentru ca să fie puse în vânzare la un preț redus cu 20%-30%, ca marfă de mâna a doua (pe internet, fără bon de plată, așa cum nu dispuneau de certificate sau alte documente ale bicicletelor).

Urmare a reținerii în Franța a 12 cetățeni moldoveni și trei ucraineni, săptămâna trecută în Moldova au avut loc o serie de percheziții în Chișinău, Cantemir și Cahul sub egida Europol, de comun cu Jandarmeria Națională a Franței. Acum, în Moldova sunt investigați patru bănuiți cu vârste cuprinse între 35 și 45 ani, care participau la sustragerea bicicletelor, anterior judecați în Moldova pentru furturi și jafuri.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share